SAAKO PIKKUTYTÖLLÄ OLLA LYHYT TUKKA?


Polkkatukka, nuttura, kiharretut olkapäille laskeutuvat hentoiset kutrit ja paljon erilaisia lettejä. Etsin Googlesta vaihtoehtoja Thelman hiusongelman pelastamiseksi, mutta tuloksena löysin vain pitkiä hiusmalleja pienille neitosille. Esikoiseni etutukka on siitä ovela, että se kasvaa ihan huomaamatta silmille asti. Luulen, että etutukka piileksii päivisin ja hoitelee salavihkaisen kasvutoimintansa yönpimeydessä. Hiukset koko komeudessaan ovat aina ruokalapun kiinnitysnapin välissä ja silmillä sekä suussa, kun lakkia kuin lakkia yrittää asettaa typyn päähän. Lisäksi sangen lämminverinen esikoiseni saa hien pintaan salamannopeasti vain pienellä kevyellä sisäleikillä, joten tukka liimautuu erittäin viehättävästi päänahkaan lähes aamusta iltaan.


Hienostunut hikitukka

Etutukan pituus pääsi taas yllättämään!

Mittani tuli täyteen viime viikolla kun huomasin, että taas se helkkarin etutukka hipoo kulmakarvoja. Päätin, että nyt on syytä varata aika parturiin ja hoitaa homma kotiin. Googlen pikaisen selailun perusteella näpsäköitä todella lyhyitä hiusmalleja pikku neideille ei edellä kuvatunlaisesti oikein löytynyt. Täten siirryin selailemaan pikkupoikien hiusmalleja ja kas, malleja löytyi lyhyestä pitkään ja kaikkea siltä väliltä. Pitääkö pikkutytöillä siis olla pitkä tukka ja pojilla taasen on lupa viilettää niin lyhyessä kuin pitkässäkin kuontalossa?

Tuulitukka Aila-pikkuserkun kanssa Björköbyyssä kesäkuussa 2017

Moinen olisi kovin erikoista, sillä voihan naisillakin olla lyhyt tukka aivan yhtä hyvin kuin pitkäkin. Myös miehillä on nykyään niin lyhyttä kuin pitkää mallia, eikä välimuodoissa ole mitään erikoista. Toisin sanoen hiusmallilla erottautuminen alkaa olla yhä vaikeampaa ja vaikeampaa, kun malli kuin malli on yleisesti hyväksytty sukupuoleen katsomatta. Tästä vapaasta ilmapiiristä huolimatta pikkutyttöjen hiusmallit tuntuvat laahaavan yleisen kehityksen perässä.

Syntyykö balleriinan herkkyys ja suloisuus balettipuvusta, sukista vai kevyen haituvaisesta hiusmallista?

Ovathan pitkät hiukset letityksineen ja nutturoineen hellyttävän suloiset, mutta eivät kai kaikki tytöt anna laittaa hiuksiaan tai ole purkamatta kaikkia hienoja hiuslaitteita heti ensimmäisen tilaisuuden tullen. Thelma kuuluu juurikin tähän tyttöjoukkoon, joka antaa kyllä laittaa hiukset kiinni, mutta vetäisee pampulan pois noin sekunnin kiinniolon jälkeen. Voi sitä turhautumisen määrää kun mamma vaivalla haroo ja kampaa hennon tukan ihanalle poninhännälle, joka täytyy vähintäänkin sotkea tukkaa koskettelemalla tai jopa tuhota pampulan repimisellä. Kyllästyneisyyttäni päätin, että nyt leikataan tytölle lyhyt tukka ja valitsin ohjenuoraksi jonkun kivannäköisen ja erittäin lyhyen poikatukan kuvan Googlen kuvahausta.

Niitä harvoja kertoja kun tukka pysyi kiinni tarpeeksi kauan, että ehti oikein kuvan napata

Olen itsekin kokeillut hiustyylejä laidasta laitaan. On ollut permanenttia, väriä tummasta vaaleaan ja polkkaa ja pitkää hiusmallia. Parikymppisenä tein suhteellisen dramaattisen muutoksen ajamalla pitkät kutrit parin millin siilitukaksi. Silloin sain osakseni aika paljon pitkiä katseita ja muun muassa baarissa epäiltiin usein seksuaalisen suuntautumiseni nojaavan naisiin päin. Nyt kolmikymppisenä alun perinkin lyhyttukkaisena leikkasin uudelleen siilitukan, eivätkä reaktiot olleet ollenkaan yhtä vahvat. Onko ihmisten suhtautuminen hiusmalleihin siis kaiken kaikkiaan muuttunut avomielisempään suuntaan vai eivätkö ihmiset vain kehtaa ilmaista ajatuksiaan yhtä suoraan? Veikkaan, että ihmiset ihmettelevät toisten hiuksia/ulkonäköä yhtä hanakasti kuin ennenkin, mutta en saa osaani kyseisistä ihmettelyistä, sillä eipä tässä juuri enää baarissa roikuta (harvemmat ihmiset selvin päin pohtivat ääneen toisen seksuaalista suuntautumista tai yksilöllisiä tyylivalintoja).

Pitkätukkainen mamma parikymppisenä

Sama mimmi, eri farkut ja hiukan lyhyempi hiusmalli

Oma suhtautumiseni kenen tahansa hiusmalliin on varsin avarakatseinen, joten lyhyen tukan leikkauttaminen Thelmalle ei tuntunut kovinkaan suurelta asialta. Niin hiusmallin kuin vaatteiden valinnan suhteen pyrin tekemään päätöksiä käytännönläheisin perustein. Valitsen mieluusti ratkaisuja, jotka ovat helppohoitoisia ja pitkäikäisiä. Lyhyt hiusmalli on huippukätevä, koska tukka kuivuu nopeammin, eikä sen harjaamiseen/laittamiseen kulu kovinkaan paljon aikaa. Kyseinen malli säästää myös aikaa ja rahaa, kun ei tarvitse hypätä parturissa ihan joka kuukausi. Eipä siis muuta kuin tuumasta toimeen!

Vielä hetki leikitään nonnan kanssa ja sitten lähdetään parturiin

Sain kuin sainkin suosikkiparturiltani ajan juhannusviikolle keskiviikoksi klo 18:30. Sari on loistava parturi ja olen ollut hänen asiakkaanaan jo pikkutytöstä lähtien eli oli todella hyvä fiilis viedä oma nassikka hänen parturoitavakseen. Thelmalle tämä taisi olla kolmas parturireissu Sarin liikkeeseen ja tyttö on aina käyttäytynyt todella hienosti hiuksia leikattaessa. Hän istui kuin ylhäinen prinsessa korkeassa lastentuolissa viidakkoviitassa ja katseli kiinnostuneena kun Sari leikkasi hiustupsun sieltä ja täältä. Välillä piti vähän hämätä puhelemalla niitä näitä ja kysymällä, että ”hei tuleekohan tuolta koiranpentu/pupu/hevonen”. Myös merirosvo saattoi piileksiä parturi-kampaamon ikkunan takana. Uuden hiusmallin leikkaaminen sujui kokonaisuudessaan mallikkaasti ja lopuksi muotoiltiin kevyesti myös mamman siilitukkaa (jos sitä vaikka innostuisi taas kasvattamaan).  

Lyhyt ja kevyt kesätukka







Pappan kanssa "kukkapenkkiä" ihailemassa




Itse tykästyin ihan täysin lopputulokseen. Thelma näyttää todella suloiselta ja reippaalta lyhyessä kuontalossaan. Toki pehmeä ja ilmava tukka harottaa aamuisin lyhyenäkin, mutta se on helppo ja nopea haroa vähän parempaan järjestykseen. Kaiken kaikkiaan hyvä ratkaisu, vai mitäs tykkäätte? Sopiiko lyhyt malli Thelmalle tai pikkutytöille ylipäänsä?



Kommentit

Suositut tekstit